Μονη Λατομου (Οσιου Δαυιδ) Ανω Πολησ Θεσ/Νικησ / ΜΟΝΗ ΛΑΤΟΜΟΥ (ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ) ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ... - Όσο θα βρίσκεστε στην άνω πόλη αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία του οσίου δαυίδ, η οποία ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της περιοχής.

Μονη Λατομου (Οσιου Δαυιδ) Ανω Πολησ Θεσ/Νικησ / ΜΟΝΗ ΛΑΤΟΜΟΥ (ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ) ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ... - Όσο θα βρίσκεστε στην άνω πόλη αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία του οσίου δαυίδ, η οποία ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της περιοχής.. Όσιος δαυίδ (μονή λατόμου) μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της unesco. Παρά το μικρό μέγεθος του κτίσματος, ο ναός του όσιου. Ευμορφίας, παλιάς νεωκόρου της μονής του οσίου δαυίδ στην άνω πόλη, θεσσαλονίκης,, την οποία ευχαριστούμε για όλα όσα έκανε για εμάς και ζητάμε ταπεινά η ευχή της να. Καθολικό της μονής λατόμου, που. Ό εύρωπαϊκός χαρακτήρας τής βυζαντινής τέχνης, εποχές 11 (μάρτιος 1964), 3 σελ.

Η ιστορική εκκλησία με το σπουδαίο ψηφιδωτό, που τιμάται στον όσιο δαυίδ τον εν θεσσαλονίκη. Η παλιά και ιστορική μονή λατόμου, ο ενοριακός ναός σήμερα του οσίου δαυίδ του εν η γραφική και όμορφη περιοχή της άνω πόλης είναι γεμάτη με ιστορικές εκκλησίες και μια απ' αυτές είναι και ο όσιος δαυίδ κοντά στην οδό ακροπόλεως. «παιδιά μου ιδού ο άγιος μας είναι εδώ κοντά μας. Στο ναό της ιεράς μονής οσίου δαυΐδ. Όσο θα βρίσκεστε στην άνω πόλη αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία του οσίου δαυίδ, η οποία ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της περιοχής.

ΜΟΝΗ ΛΑΤΟΜΟΥ (ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ) ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ...
ΜΟΝΗ ΛΑΤΟΜΟΥ (ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ) ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ... from www.monastiria.gr
Οι μοναχοί, σε επικοινωνία που είχε το πρακτορείο «ορθοδοξια» μαζί τους, έδωσαν μαζί με τον γέροντα γαβριήλ το μήνυμα ότι «είμαστε καλά». Παρά το μικρό μέγεθος του κτίσματος, ο ναός του όσιου. Ευμορφίας, παλιάς νεωκόρου της μονής του οσίου δαυίδ στην άνω πόλη, θεσσαλονίκης,, την οποία ευχαριστούμε για όλα όσα έκανε για εμάς και ζητάμε ταπεινά η ευχή της να. Μετά από λίγο περπάτημα από το τέρμα της οδού αγίας σοφίας μέσα στα γραφικά και ανηφορικά στενά της άνω πόλης, βρίσκεις κρυμμένη αυτή την παλαιοχριστιανική εκκλησία με τα υπέροχα ψηφιδωτά. Το όνομα μονή λατόμου οφείλεται στο ότι ο μικρός ναός υπήρξε. «τα ανοιγμένα είναι οι καθαρές ψυχές των χριστιανών, τα μισανοιγμένα όχι και τόσο καθαρές και τα κλειστά οι άπιστες». Ενα από αυτά είναι η μονή λατόμου (ή οσίου δαυίδ όπως τη γνωρίζουν κάποιοι) που σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε τον 5ο αιώνα μ.χ. Βρίσκεται στην ανω πόλη στο τέρμα της οδού αγίας σοφίας και αποτελεί πόλο έλξης για τους πιστούς αλλά και για τους τουρίστες.

Ο καθολικός ναός της μονής ήταν αφιερωμένος στον χριστό σωτήρα ή για άλλους στον προφήτη ζαχαρία.

Στο ναό της ιεράς μονής οσίου δαυΐδ. Λόγος γίνεται ότι ο θεός βοήθησε και ότι η φωτιά εστράφη. Ο όσιος εφραίμ ο σύρος ανήκει στη θαυμαστή χορεία των μεγάλων και θεοφόρων πατέρων της ορθοδόξου εκκλησίας· είναι σύγχρονος του μεγάλου βασιλείου, επισκόπου καισαρείας της καππαδοκίας, του αγίου γρηγορίου του θεολόγου, και άλλων μεγάλων πατέρων. Η μονή λατόμου ή αλλιώς η μονή του οσίου δαυίδ βρίσκεται στο τέρμα της οδού αγίας σοφίας, σε μια μικρή πάροδο της οδού τιμοθέου. Η ονομασία προήλθε από τα λατομεία πέτρας που υπήρχαν στην περιοχή. Μονές αγίου νεκταρίου & αγίου μηνά. Η μαινόμενη φωτιά «έγλειψε» το μοναστήρι του οσίου δαυίδ ευβοίας. Θεσσαλονίκης, κάτω και νοτιοδυτικά της μονής βλατάδων. Η παλιά και ιστορική μονή λατόμου, ο ενοριακός ναός σήμερα του οσίου δαυίδ του εν θεσσαλονίκη βρίσκεται στην άνω πόλη της θεσσαλονίκης. Άγιος ιωάννης ρώσος & μονή οσίου δαυίδ. Η ιστορική μονή λατόμου με το σπουδαίο ψηφιδωτό. Ο ναός του οσίου δαβίδ βρίσκεται στην άνω πόλη της θεσσαλονίκης, κάτω και νοτιοδυτικά της μονής βλατάδων. Ιερα μονη οσιου μελετιου κιθαιρωνα ιερα μονη οσιου νικανορα (ζαβορδασ) γρεβενων ιερα μονη οσιου παταπιου λεσβου μοναστηρια του μυστρα μοναστηρια του νησιου των ιωαννινων μονη λατομου (οσιου δαυιδ) ανω πολησ θεσ/νικησ.

Εορτάζει 26 ιουνίου την μνήμη του οσίου δαυίδ του δενδρίτη εν θεσσαλονίκη, που τρία ολόκληρα χρόνια, κατοικούσε επάνω σ' ένα δένδρο! Οἱ ψαλμοί εἶναι ἔργο τοῦ ἁγίου πνεύματος. Η ιστορική εκκλησία με το σπουδαίο ψηφιδωτό, που τιμάται στον όσιο δαυίδ τον εν θεσσαλονίκη. Upload, livestream, and create your own videos, all in hd. Λόγια καρδιάς της πολυαγαπημένης μας κ.

ΜΟΝΗ ΛΑΤΟΜΟΥ (ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ) ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ...
ΜΟΝΗ ΛΑΤΟΜΟΥ (ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ) ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ... from www.monastiria.gr
Η μαινόμενη φωτιά «έγλειψε» το μοναστήρι του οσίου δαυίδ ευβοίας. Μονη λατομου (οσιου δαυιδ) ανω πολησ θεσ/νικησ. Ο όσιος εφραίμ ο σύρος ανήκει στη θαυμαστή χορεία των μεγάλων και θεοφόρων πατέρων της ορθοδόξου εκκλησίας· είναι σύγχρονος του μεγάλου βασιλείου, επισκόπου καισαρείας της καππαδοκίας, του αγίου γρηγορίου του θεολόγου, και άλλων μεγάλων πατέρων. Η μονή λατόμου ή αλλιώς η μονή του οσίου δαυίδ βρίσκεται στο τέρμα της οδού αγίας σοφίας, σε μια μικρή πάροδο της οδού τιμοθέου. Όσο θα βρίσκεστε στην άνω πόλη αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία του οσίου δαυίδ, η οποία ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της περιοχής. Η παλιά και ιστορική μονή λατόμου, ο ενοριακός ναός σήμερα του οσίου δαυίδ του εν θεσσαλονίκη βρίσκεται στην άνω πόλη της θεσσαλονίκης. Οσίου δαυίδ μονή λατόμου καθολικό της μονής λατόμου, που ήταν αφιερωμένη στο δεσπότη χριστό (η ονομασία όσιος δαβίδ είναι σύγχρονη). Στην ιερά μονή οσίου δαυΐδ στην εύβοια.

Η παλιά και ιστορική μονή λατόμου, ο ενοριακός ναός σήμερα του οσίου δαυίδ του εν η γραφική και όμορφη περιοχή της άνω πόλης είναι γεμάτη με ιστορικές εκκλησίες και μια απ' αυτές είναι και ο όσιος δαυίδ κοντά στην οδό ακροπόλεως.

Upload, livestream, and create your own videos, all in hd. Οι ψαλμοί του δαυίδ με την ερμηνεία τους κατὰ τον όσιο ἀρσένιο καππαδόκη και θεματολόγιο των ψαλμών. Στο ναό της ιεράς μονής οσίου δαυΐδ. Δαυίδ ευβοίας ιερά μονή παμμεγίστων ταξιαρχών πηλίου ιερά μονή παναγίας προυσιώτισσας όσιος εφραίμ κατουνακιώτης όσιος ιερώνυμος σιμωνοπετρίτης όσιος ιωσήφ ησυχαστής όσιος νικηφόρος ο λεπρός. Η ιστορική μονή λατόμου με το σπουδαίο ψηφιδωτό. Λόγος γίνεται ότι ο θεός βοήθησε και ότι η φωτιά εστράφη. Η ιστορική μονή λατόμου με το σπουδαίο ψηφιδωτό. Η παλιά και ιστορική μονή λατόμου, ο ενοριακός ναός σήμερα του οσίου δαυίδ του εν η γραφική και όμορφη περιοχή της άνω πόλης είναι γεμάτη με ιστορικές εκκλησίες και μια απ' αυτές είναι και ο όσιος δαυίδ κοντά στην οδό ακροπόλεως. Αριστερά η θαυματουργή εικόνα της παναγίας. Ο μικρός αυτός ναός, που ανάγεται στα τέλη του 5ου ή στις αρχές του 6ου αιώνα, παρόλες τις διαφοροποιήσεις και επεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Η ονομασία προήλθε από τα λατομεία πέτρας που υπήρχαν στην περιοχή. Μονές αγίου νεκταρίου & αγίου μηνά. Όσο θα βρίσκεστε στην άνω πόλη αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία του οσίου δαυίδ, η οποία ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της περιοχής.

Οι ψαλμοί του δαυίδ με την ερμηνεία τους κατὰ τον όσιο ἀρσένιο καππαδόκη και θεματολόγιο των ψαλμών. Αγία θεοδώρα & μονή παναγίας μαλεβής. Ορθόδοξη εκκλησία, βυζαντινό, ενδιαφέρον, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της unesco. Το μοναστήρι του οσίου δαυίδ, στον δρυμώνα, έχει κυκλωθεί από τις φλόγες που απέχουν λιγότερο από 400 μέτρα. Λόγια καρδιάς της πολυαγαπημένης μας κ.

ΜΟΝΗ ΛΑΤΟΜΟΥ (ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ) ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ...
ΜΟΝΗ ΛΑΤΟΜΟΥ (ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ) ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ... from www.monastiria.gr
Ό εύρωπαϊκός χαρακτήρας τής βυζαντινής τέχνης, εποχές 11 (μάρτιος 1964), 3 σελ. Όσιος δαυίδ (μονή λατόμου) μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της unesco. Η ιστορική εκκλησία με το σπουδαίο ψηφιδωτό, που τιμάται στον όσιο δαυίδ τον εν θεσσαλονίκη. Upload, livestream, and create your own videos, all in hd. Η μαινόμενη φωτιά «έγλειψε» το μοναστήρι του οσίου δαυίδ ευβοίας. Ο όσιος εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται να διαβάζεται ο κάθε ψαλμός. Οι ψαλμοί του δαυίδ με την ερμηνεία τους κατὰ τον όσιο ἀρσένιο καππαδόκη και θεματολόγιο των ψαλμών. Θεσσαλονίκης, κάτω και νοτιοδυτικά της μονής βλατάδων.

«παιδιά μου ιδού ο άγιος μας είναι εδώ κοντά μας.

Η ιστορική μονή λατόμου με το σπουδαίο ψηφιδωτό. Επί μία ώρα ο όσιος δαυίδ παρέμεινε ορατός δια γυμνού οφθαλμού μέσα στον ναό του. Η παλιά και ιστορική μονή λατόμου, ο ενοριακός ναός σήμερα του οσίου δαυίδ του εν η γραφική και όμορφη περιοχή της άνω πόλης είναι γεμάτη με ιστορικές εκκλησίες και μια απ' αυτές είναι και ο όσιος δαυίδ κοντά στην οδό ακροπόλεως. Αγία θεοδώρα & μονή παναγίας μαλεβής. Η ιστορική εκκλησία με το σπουδαίο ψηφιδωτό, που τιμάται στον όσιο δαυίδ τον εν θεσσαλονίκη. Upload, livestream, and create your own videos, all in hd. «ομιλία για την μονή του οσίου δαυίδ στην άνω πόλη». Μονές αγίου νεκταρίου & αγίου μηνά. Στην ιερά μονή οσίου δαυΐδ στην εύβοια. Ενα από αυτά είναι η μονή λατόμου (ή οσίου δαυίδ όπως τη γνωρίζουν κάποιοι) που σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε τον 5ο αιώνα μ.χ. «παιδιά μου ιδού ο άγιος μας είναι εδώ κοντά μας. Βρίσκετε στην άνω πόλη της θεσσαλονίκης, στο τέλος της οδού αγίας σοφίας, κάτω από την μονή βλατάδων. Μονη λατομου (οσιου δαυιδ) ανω πολησ θεσ/νικησ.

Ο ναός του οσίου δαβίδ βρίσκεται στην άνω πόλη της μονη οσιου δαυιδ. Ο μικρός αυτός ναός, που ανάγεται στα τέλη του 5ου ή στις αρχές του 6ου αιώνα, παρόλες τις διαφοροποιήσεις και επεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Facebook